Bicara Perdana Menteri

"FELDA telah membuktikan ia bukan jaguh kampung dengan membuat pelaburan membuka kilang-kilang di Amerika Syarikat dan Kanada.  Malahan Perdana Menteri Quebec, Kanada memandang tinggi terhadap FELDA."

Petikan Ucapan YAB Dato' Sri Mohd Najib.

Setulus Bicara

"Sejak 50 tahun kerajaan beri kita berbilion ringgit. Banyak mana pun,ia tidak berguna jika gagal memberi sokongan terhadap pelbagai program dijalankan kerajaan."

Petikan Ucapan Y.Bhg Tan Sri Rozali Ismail, Pengerusi GWGF.
DEWAN PERNIAGAAN GENERASI BARU FELDA MALAYSIA

(NO. PENDAFTARAN : 0204 - 11-SEL)

SESI 2011-2013


PENGENALAN

Dewan Perniagaan Generasi Baru FELDA Malaysia telah didaftarkan dan mendapat kelulusan daripada Pejabat Pendaftaran Pertubuhan Malaysia pada 14 Januari 2011 dengan no pendaftaran 0204-11-SEL. Matlamat utama penubuhan pertubuhan ini adalah untuk menyatukan usahawan-usahawan generasi FELDA dan menjaga kepentingan ahli dalam bidang perniagaan. Selain itu juga, matlamat pertubuhan ini juga adalah untuk menjalin kerjasama erat sesama ahli kalangan ahli serta membantu golongan usahawan untuk memperkembangkan perniagaan dengan lebih luas.

VISI

• Melahirkan masyarakat FELDA sebagai masyarakat perdagangan dan perindustrian Bumiputera yang bernilai dan berjaya menguasai ekonomi untuk kemakmuran Negara.

MISI

• Menjalinkan kerjasama erat dalam kalangan ahli dan membantu golongan usahawan untuk memperkembangkan perniagaan dengan lebih luas.


Penaung
YBHG. TAN SRI ROZALI ISMAIL


Pengerusi
EN. MOHD ROSIDI HASSAN


Naib Pengerusi
CIK HANI ABDULLAH


Setiausaha
EN. AHMAD ROSLY AHIAR


Penolong Setiausaha
EN. MOHAMMAD YAHYA ZAKARIA


Bendahari
EN. AHMAD BAKRI ISHAK


Ahli Jawatankuasa
EN. MOHD HARRIS ABU SHARI
EN. ABDUL NASIR ABDUL AZIZ
EN. SAMSUDIN MAMAT@DAUD
EN. MOHD AZWAR JAMALUDIN
EN. NORAZMI MINHAJ
EN. SAMURI HARUN
EN. JOHAN SAJAYA
EN.GHAZALI ATAN


Pemeriksa Kira-kira
EN. MUSTAFAR ALBAR
EN. MUHAMAD ZULKAHIZAM MOHD ZULDIN