Bicara Perdana Menteri

"FELDA telah membuktikan ia bukan jaguh kampung dengan membuat pelaburan membuka kilang-kilang di Amerika Syarikat dan Kanada.  Malahan Perdana Menteri Quebec, Kanada memandang tinggi terhadap FELDA."

Petikan Ucapan YAB Dato' Sri Mohd Najib.

Setulus Bicara

"Sejak 50 tahun kerajaan beri kita berbilion ringgit. Banyak mana pun,ia tidak berguna jika gagal memberi sokongan terhadap pelbagai program dijalankan kerajaan."

Petikan Ucapan Y.Bhg Tan Sri Rozali Ismail, Pengerusi GWGF.
PROGRAM KESENIAN & KEBUDAYAAN

Program ini merupakan Majlis Penutup Program Rentas Kampung : Jom Masuk FELDA yang dirasmikan oleh Y.B. Datuk Haji Ahmad Bin Haji Maslan, Timbalan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri pada 23hb jam 9.00 malam. Antara pengisian program pada malam tersebut adalah persembahan artis yang dijemput khas oleh Pertubuhan Kesenian & Kebudayaan Generasi FELDA (PERKESAN) seperti Izwan Pilus, Kumpulan Mirwana, Rini AF7.

 

Selain itu, acara cabutan nombor bertuah juga dilakukan untuk menghargai kehadiran tetamu pada majlis tersebut. Penyampaian cenderahati seperti sijil dan elaun kepada sukarelawan yang terlibat dalam Program Kenduri Rakyat juga telah disampaikan oleh Y.B. Datuk Haji Ahmad Bin Haji Maslan bagi menghargai pengorbanan tenaga dan masa sukarelawan yang sudi menyertai Program Kenduri Rakyat tersebut.